Op onze website gebruiken we cookies. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met dit beleid en geeft u ons toestemming cookies te gebruiken conform de voorwaarden in dit beleid.

KWALITEIT EN VOEDSELVEILIGHEID

KWALITEIT EN VOEDSELVEILIGHEID

Om een betrouwbare partner voor u te zijn is kwaliteit en voedselveiligheid van de uitgeleverde verse vis en diepgevroren visproducten een harde eis voor Wylax. Ons kwaliteitssysteem is gebaseerd op de HACCP methodiek en is gerelateerd aan de verschillende stappen van ons productieproces:

Image

INKOOP

Wij kopen onze vis in bij nationale en internationale partners. De verse vis wordt door Wylax rechtstreeks ingekocht op de visafslagen.  Bij alle verse vis die wij inkopen kijken wij eerst of we deze gecertificeerd (MSC/ASC) kunnen kopen. Bovendien moet de vis gelabeld en traceerbaar zijn om de versheid en voedselveiligheid te kunnen garanderen en controleren.

De vis die internationaal wordt ingekocht, kopen wij in bij onze vaste partners. Bij deze partners voeren wij jaarlijks een kwaliteitsaudit uit op basis van de HACCP methodiek.

Image

AFLEVERING

Bij het afleveren van de ingekochte vis voeren wij een controle uit van de labels en traceerbaarheid van de vis. Ook wordt de vis gecontroleerd op grootte, kleur en geur. Pas nadat deze controles zijn uitgevoerd, wordt de vis toegelaten tot onze verwerkingsruimtes.

Image

VERWERKING
De verwerking van de vis vindt plaats in onze verwerkingsruimtes in Woudrichem die voldoen aan de hoogste EEG-kwaliteitsstandaarden. Dagelijks worden de ruimtes en de machines volgens onze hygiënecode microbiologische gecontroleerd door onze eigen medewerkers. Periodiek laten wij controles uitvoeren door een onafhankelijke laboratorium. De temperatuur in onze verwerkingshal bedraagt 5 graden Celsius.

Image

VERPAKKING EN OPSLAG

De verpakking van vis en visproducten is meestal custom made. Op alle verpakkingen wordt de houdbaarheidsdatum aangegeven.

Ook de verpakkingsruimte en de verpakkingsmachines voldoen aan de hoogste EEG-kwaliteitsstandaarden en ook hier worden de microbiologische controles uitgevoerd.

Image

DISTRIBUTIE
Voor de uitlevering van onze producten hanteren wij het FIFO systeem. Wij gebruiken ons eigen wagenpark om de kwaliteit van onze producten tot aan de deur van onze klanten te kunnen garanderen. Onze auto’s zijn voorzien van aparte koel- en vriescompartimenten om zowel verse vis als ingevroren visproducten voedselveilig te kunnen afleveren.  Wij leveren zes dagen per week uit aan onze klanten.