Op onze website gebruiken we cookies. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met dit beleid en geeft u ons toestemming cookies te gebruiken conform de voorwaarden in dit beleid.

News

JUNE 2018

Haringseizoen 2018 van start op woensdag 13 juni

Share this page:

Image

Het eerst vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 12 juni traditioneel geveild in Scheveningen, waarna het haringseizoen de volgende dag van start zal gaan. 

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau de veiling van het eerste vaatje en dit jaar gaat de opbrengst naar Hulphond Nederland. Dit is een stichting die honden opleidt en plaatst bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking, zoals epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De Hollandse Nieuwe is de benaming voor de eerste jonge haring van het seizoen die geschikt is om te consumeren. Als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de periode waarin op de haring wordt gevist.

Haring mag alleen Hollandse Nieuwe heten als:
- het vetpercentage minstens 16%  is;
- hij gevangen is tussen half mei en eind juni;
- de haring gekaakt is;
- hij gezouten en gerijpt is;
- de haring op de juiste manier gefileerd is;
- de temperatuur  bij verkoop niet hoger is dan max. 7°C.

Uiteraard zullen de Hollandse Nieuwe direct beschikbaar zijn bij Wylax, zodat u er ook dit jaar weer volop van kunt genieten!